Title

subtitle

Nasze najszczersze wyrazy współczucia kierujemy do osób najbardziej dotkniętych epidemią  koronawirusa i serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy niestrudzenie pracują w tak wielu zawodach, aby chronić zdrowie i dbać o bezpieczeństwo naszych społeczności.

Bezpieczeństwo naszych pracowników, partnerów, klientów oraz konsumentów, a także produktów jest naszym najwyższym priorytetem. Od początku wybuchu pandemii ściśle przestrzegamy wskazówek wszystkich organów i ekspertów, aby chronić zdrowie i zapewnić bezpieczeństwo naszcm pracowników w biurach, zakładach produkcyjnych, dystrybucji i sprzedaży.

Wspólnie z naszym partnerem rozlewcą – Coca-Cola Hellenic Bottling Company (w Polsce Coca-Cola HBC Polska Sp. Z .o.o. HBC) - produkujemy i dystrybuujemy większość naszych napojów lokalnie, tu w Polsce. Więcej o działaniach podejmowanych przez Coca-Cola Hellenic Bottling Company w odpowiedzi na COVID-19 można przeczytać tutaj. Koncentrujemy się na kontynuacji produkcji i dystrybucji, przy jednoczesnym wdrażaniu rygorystycznych środków, aby chronić zdrowie naszych pracowników i bezpieczeństwo naszych produktów.

Wierzymy, że w zaistniałej, niezwykle trudnej i niepewnej sytuacji, w której znalazł się cały świat, niewłaściwe byłoby kontynuowanie planowanych działań marketingowych. Dlatego  od kwietnia postanowiliśmy zawiesić naszą działalność reklamową.

W najbliższym czasie skoncentrujemy zasoby, energię i działania na najważniejszych priorytetach. Będziemy dalej robić wszystko, co możliwe, aby zapewnić bezpieczeństwo i dobre samopoczucie naszym pracownikom, kontynuować współpracę z naszymi Partnerami biznesowymi i realnia pomagać społecznościom, w których działamy.

Co to dokładnie oznacza?

Od kwietnia wstrzymujemy wszelkie działania reklamowe i promocyjne marek należących do The Coca-Cola Company. Wykorzystujemy nasze własne kanały i zoptymalizujemy naszą obecność w mediach społecznościowych, aby wytłumaczyć, co oznacza ta decyzja i jak będzie ona wdrażana w nadchodzących tygodniach.

Od wybuchu pandemii wirusa Covid-19 podjęliśmy szereg działań wspierających w Chinach, we Włoszech i w innych krajach poważnie dotkniętych epidemią, przekazując nasze produkty lubzapewniając wsparcie finansowe, odpowiadając na wyzwania logistyczne itp. Będziemy kontynuować te działania przeznaczając ponad 120 milionów dolarów na całym świecie na pomoc humanitarną, stawiając na pierwszym miejscu najbardziej dotknięte kraje.

Ta pomoc to wspólny wkład naszej firmy, naszych rozlewców i Fundacji Coca-Cola w Atlancie i zostanie skierowana do organizacji pozarządowych, koncentrujących się na bezpośredniej pomocy doraźnej w krajach, w ktorych działamy. Jesteśmy również w bliskim kontakcie z instytucjami rządowymi, aby odpowiednio koordynować nasze wsparcie.

Kontakt dla mediów

Jesteś dziennikarzem lub blogerem? Interesują Cię tematy związane z naszą firmą? Skontaktuj się z nami i daj znać, jak możemy Ci pomóc.